Algemeen

Aan de slag als zorgvrijwilliger - iets voor u?

Door Gilsing lokale media

Mensen met psychische problemen zoals een depressie of angststoornis hebben meestal professionele hulp. Bijvoorbeeld van een psychiater, een maatschappelijk werker of een sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Maar het is ook erg fijn als er af en toe eens iemand langs komt om samen een kopje koffie te drinken of om een uitje of een wandeling te maken. Gewoon een steuntje in de rug. Vrijwilligerszorg Roerdalen zoekt mensen die dit willen doen. Iets voor u?

Bijdrage

Als zorgvrijwilliger voor iemand met psychische klachten, is het belangrijk dat u betrouwbaar, positief en geduldig bent. Ook moet u stevig in uw schoenen staan en grenzen kunnen stellen. Verder is het fijn als u zich kunt inleven in de problematiek van iemand met psychiatrische klachten. Een zorgvrijwilliger is geen professionele hulpverlener, maar kan wel een grote bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van persoon met psychische klachten.

Voor wie?
In uw rol als zorgvrijwilliger ondersteunt u iemand met (een achtergrond van) psychische klachten. Professionele hulpverleners - zoals een maatschappelijk werker, een sociaal psychiatrisch verpleegkundige of een medewerker van de thuiszorg - hebben beoordeeld dat deze persoon voor vrijwilligerszorg in aanmerking komt. Vrijwilligerszorg Roerdalen zorgt voor de intake en de koppeling met een geschikte vrijwilliger. Zo bent u verzekerd van een goede match.

Deskundige begeleiding
Als u als zorgvrijwilliger aan de slag gaat,wordt u op organisatorisch vlak begeleid door Vrijwilligerszorg Roerdalen. Daarnaast is er een coach van Proteion beschikbaar die u kan adviseren en helpen om op een juiste manier om te gaan met hulpvragen. Heeft u vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met uw coach.

Aanmelden
Spreekt deze vorm van vrijwilligerswerk u aan? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Björn Maessen, coördinator Vrijwilligerszorg Roerdalen, tel. 06 52 66 95 65 of e-mail bjornmaessen@proteion.nl.

|Doorsturen