Heemkunde

Aerwinkel contracteert wereldberoemd gitaarduo


Posterholt - Stichting Cultureel Aerwinkel is erin geslaagd om het beroemde Möller-Fraticelli Guitar Duo vast te leggen voor een uniek optreden 4 februari op Kasteel Aerwinkel in Posterholt.
Het duo bestaat uit Johannes Möller en Laura Fraticelli, twee grootmeesters op de gitaar. Samen vormen ze een unieke combinatie van Zweedse perfectie en Argentijnse passie. Dit zorgt voor onvergetelijke optredens.
Johannes Möller en Laura Fraticelli hebben al opgetreden op diverse podia in Europa en Noord- en Zuid-Amerika. In 2017 tourde het Möller-Fraticelli Guitar Duo door de VS, Australië en Nieuw-Zeeland.
Johannes Möller werd na publicatie van een cd met eigen werk op zijn veertiende door een Zweedse krant al ‘een Zweedse Mozart voor onze tijd’ genoemd. Hij haalde vervolgens een bachelor in muziek aan het Royal College of Music in Londen en masters aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam.
Hij sleepte diverse prijzen in de wacht. Zo won hij in 2010 won de Guitar Foundation of America competitie (VS). In 2013 was hij één van de hoofdacts op het Calcutta International Classic Guitar Festival (India), het grootste van dit soort festivals in Azië. Dat jaar ook, trad hij met Laura Fraticelli op tijdens het befaamde Hamilton International Guitar Festival (Canada).
Laura Fraticelli studeerde als jongvolwassene in Argentinië bij Tzvetan Sabev, Walter Ujaldón en Eduardo Fernández. In Europa vervolgde ze haar muziekopleiding aan het Royal College of Music in Londen en aan het Haagse conservatorium. Ze wordt geprezen om haar prachtige tonen en gepassioneerde interpretaties.
Kaarten voor de voorstelling van het Möller-Fraticelli Guitar Duo, 4 februari om 14.00 uur, kosten 16 euro voor volwassenen en 8 euro voor jongeren tot en met 16 jaar. Kaartverkoop via www.cultureelaerwinkel.nl en aan de deur. Reserveren is mogelijk via 06-21-92-47-02 en reserveren@cultureelaerwinkel.nl. Meer weten? Ga naar www.cultureelaerwinkel.nl.
|Doorsturen