Algemeen

Boek&Film: Vele hemels boven de zevende


Boekverfilmingen leveren vaak discussie op. Is de film net zo goed als het boek? Zijn de personages in de film zoals we ons die voorgesteld hebben bij het lezen van het boek? Ziet de omgeving eruit zoals die in het boek beschreven wordt? Komt het verhaal in de film misschien wel nog beter over dan in het boek?

De Bibliotheek Bibliorura en ECI Cultuurfabriek gaan de discussie over boekverfilmingen aan in de activiteit Boek&Film. In september gaan we ons buigen over het boek Vele hemels boven de zevende van Griet Op de Beeck, dat in 2017 is verfilmd met onder andere Brit Van Hoof, Sara De Roo en Koen De Graeve.

In Vele hemels boven de zevende vertellen vijf personages hun verhaal: Lou van twaalf, Eva van zesendertig, Elsie van tweeënveertig, Casper van zesenveertig, en Jos van eenenzeventig. Over onverwacht geluk dat de dingen moeilijk maakt, over geheimen die te groot lijken, over de complexe kunst van het jong zijn, over obstakels die bergen worden, amper te beklimmen, over blijven proberen, tot waar geen mens meer verder kan.

Boek&Film bestaat uit twee avonden. Op 18 september bespreken we in de bibliotheek het boek en op 25 september kijken we bij de ECI Cultuurfabriek naar de film. Na de filmvertoning volgt een bespreking van de film.

Boekbespreking - De Bibliotheek Bibliorura
Datum en tijd: 18 september van 19.30 uur tot 21.00 uur
Toegang: €5,- voor leden van de Bibliotheek Bibliorura, €7,50 voor niet-leden
Tickets via www.bibliorura.nl

Film - ECI Cultuurfabriek
Datum en tijd: 25 september van 19.30 uur tot 22.00 uur
Toegang: €7,- voor deelnemers aan de boekbespreking van Boek&Film
Kaartjes voor de film koop je op de avond zelf aan de kassa van de ECI Cultuurfabriek
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties