Sport

De Postertoren onderuit tegen Bergen


In de eerste wedstrijd van het nieuwe schaakseizoen in de 1e klasse A van de LiSB mocht De Postertoren, thuis in café De Sjmeed, aantreden tegen de mannen van het Noord-Limburgse Bergen. De tegenstander was na een intensieve warming-up en vol snode plannen vanuit het hoge Noorden afgereisd; Postertoren moest als eerste slachtoffer aan de zegekar worden gebonden. Vorig jaar was immers in Herkenbosch met 5-1 gewonnen.
Postertoren daarentegen was vorig jaar eigenlijk gedegradeerd, maar mocht toch in de 1e klasse blijven als "beste degradant". Een onverwachte meevaller en vol goede voornemens om er het beste van te maken werd stipt om één uur onder grote belangstelling afgetrapt.

Mogelijk nog wat vermoeid van de lange reis, begon Bergen wat timide en toen rond drie uur een tussenstand van 2-1 op de borden stond (mooie overwinning van Wim de Louw en twee solide remises van Toon Kruijtzer en Peter Jongen) rolde er een voorzichtige wave door café De Sjmeed. Op de resterende drie borden vonden toen nog zware gevechten plaats waarin echter Thieu van Pol, Rob Haarsma en Ad Hermus ondanks taai verzet uiteindelijk de op gang gekomen stoomwals uit Bergen niet meer konden stoppen. Bij het vallen van de vlag, rond de klok van vijf, stond er zodoende een 2-4 eindstand op de borden, een uitslag die na de flitsende start toch als enigszins teleurstellend werd ervaren.
Analyserend werd vastgesteld dat Bergen gewoon te sterk was maar dat er goed tegenspel was geboden en dat het dan maar in de volgende wedstrijden moet gebeuren. Eerstvolgende wedstrijd is uit in Buggenum tegen het sterke Leudal.
|Doorsturen