Algemeen

Gezonde samenwerking rondom Annendaalloop

Door Gilsing lokale media

fotograaf: Jack van Montfort

Ieder jaar organiseert Running Roerdalen de Annendaalloop, een prachtig sportevenement in Posterholt voor jong en oud. Op 20 januari 2019 al voor de 33e keer. Lekker hardlopen in de buitenlucht is goed voor je gezondheid, maakt blij en geeft energie. Om vooral nog meer jeugd in Roerdalen enthousiast te maken, is er dit jaar een samenwerking tussen de Annendaalloop, Happy Fit en gemeente Roerdalen.
Jong geleerd
Om de kinderen in Roerdalen kennis te laten maken met hardlopen en als voorbereiding op de Annendaalloop verzorgt Happy Fit, samen met Running Roerdalen dit jaar atletieklessen op de basisscholen in Sint Odiliënberg, Vlodrop, Posterholt, Herkenbosch. In Melick doet MoveEasy dit. Nicole Idema (Happy Fit): “Kinderen op jonge leeftijd bewust maken van gezond eten en genoeg bewegen is waar wij voor staan. Wij geven hiervoor smaak-, leefstijl- en bewegingslessen op de scholen van Roerdalen. Via de speciale gymlessen ervaren kinderen hoe leuk atletiek is.”
Gezond geluk
Laurens Bijl, gelukscoördinator Roerdalen: “De gemeente is blij met alle verenigingen, inwoners en initiatieven die bijdragen aan het gezonde geluk van onze inwoners. Ook wel positieve gezondheid genoemd. Hierbij is het uitgangspunt dat gezondheid geen doel op zich is. Het gaat erom dat iedereen zijn of haar ‘ding’ kan doen. Niet alleen een gezond lichaam, ook leuk werk, een zinvolle dagbesteding een prettige woonbuurt en meedoen met de samenleving zijn belangrijk. De atletieklessen op de scholen en de Annendaalloop zijn een mooi voorbeeld van hoe we dit in Roerdalen samen doen.”
Aanmelden
De Annendaalloop is een hardloop-klassieker voor Midden-Limburg en haar grensstreek. Cees Bontekoe, Running Roerdalen: “Er wordt gestart in verschillende categorieën zoals jeugd gehandicapten (G-loop) en senioren dames/heren. De afstanden voor jeugd en G-loop zijn 1 en 1,5 km. Verder wordt er gelopen over de afstanden 5 km, kwart marathon en halve marathon. Ik zou zeggen meld je allemaal aan voor de Annendaalloop via www.annendaalloop.nl We maken er een mooie en gezonde start van het nieuwe jaar van.”
Meer informatie
Meer informatie is de komende weken te vinden op Facebookpagina Klein Geluk uit Roerdalen, de website https://www.runningroerdalen.nl/annendaalloop en Facebookpagina’s van Running Roerdalen/Annendaalloop en Happy Fit.

|Doorsturen