Algemeen

Kunststroom Roerdalen - Wassenberg

Door Gilsing lokale media

Internationale Kunstmanifestatie op 5 en 6 oktober

Onder de naam Kunststroom Roerdalen - Wassenberg is in het weekend van 5 en 6 oktober in diverse monumentale en bijzondere gebouwen in alle kernen van de gemeente Roerdalen en in Wassenberg en Effeld kunst te zien van hoog niveau. Kunst met een breed palet, soms spraakmakend en schurend, maar ook behagend, dromerig of gewoon mooi.

Deze kunstmanifestatie komt tot stand met steun en medewerking van de gemeente Roerdalen en Stadt Wassenberg, de locatiehouders en een aantal enthousiaste kunstliefhebbers en -kenners. Een selectie internationale kunstenaars van professioneel niveau zijn geselecteerd voor deelname.

Het stroomgebied van de Roer en de plaatsen Wassenberg, Effeld, Melick, Herkenbosch, Vlodrop, Posterholt, St. Odiliënberg en Montfort staan centraal in de manifestatie, alsook de verbinding tussen de kunstenaars en bewoners, maar ook de bezoekers van dit gebied. Kunststroom Roerdalen - Wassenberg wil mensen laten genieten van de schoonheid van het Roerdal en zijn woonkernen, zijn prachtige monumentale gebouwen en natuurlijk van de schoonheid, waarde en inhoud van Beeldende Kunst en andere kunstdisciplines uit deze regio.

Voor de sportieve kunstliefhebbers zal er een Kunststroom-fietsroute worden uitgestippeld van en langs de alle exposities. Op elke locatie is een catalogus met routebeschrijving, met informatie van o.a. de deelnemende kunstenaars en het programma, te koop voor € 1,-. De route is een rondgang, dus vanuit elke expositie locatie kan gestart worden.

U kunt ook met de Geluksexpres, een elektrische wegtrein diverse expositielocaties bezoeken. Er zijn 4 verschillende routes verdeeld over het weekend. Kijk op de website voor de dienstregeling.

Vanaf 15 september wordt het definitieve programma gepubliceerd op de website en op facebook:
www.kunststroomroerdalen.nl 
www.facebook.com/kunststroom 

Kunststroom Roerdalen - Wassenberg
Kunst moet stromen

Exposities: 5 en 6 oktober 2015 van 11.00 tot 17.00 uur, gratis entree

Locaties:
Melick: ‘t Aad Raodhoes en De Aaj Bieb
Oetsjpanning de Meuleberg
Herkenbosch: Kasteel Daelenbroeck
St. Sebastianuskerk
Vlodrop: St. Martinuskerk
Gitstapper Molen
Posterholt: Kasteel Aerwinkel
St. Matthiaskerk
Sint Odiliënberg: Molen Verbeek/Galerie TriVidha
Montfort: Kasteel Montfort
Kookstudio De Heren van Montfort
Art Gallery Rozendaal
Wassenberg: Das Alte Rathaus (Am Roßtor 1)
Evangelische Hofkirche (Roermonderstraße 8)
Gallerie Noack
Effeld Herz Jesu Kirche

Contactpersoon: Ruud Snijders, tel. +31 (0)6 24404802 info@kunststroomroerdalen.nl
Website: www.kunststroomroerdalen.nl 
Facebook: www.facebook.com/kunststroom 

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  bureau

  zgan bureau demontabel afm. hoogte148cm lengte 72cm breedte 121 blad grondmaat 127cm 50,00 Lees meer
 • Headline 1

  kleding en schoenen

  Nieuwe dames laarzen leder maat 40, dames schoenen maat 39/40. Laarzen 10 euro per paar dames schoenen vele nieuw, enkele zijn gedragen. dames jas, 3 kwart model, suede, bijpassende bodywarmer,ook suede. restant schoenen, in vele modellen, ook veel nieuw. prijs tussen de 2 en 5 euro. Lees meer
 • Headline 1

  2 en 2,5 zits bank in goede staat verkerend

  Te koop: Een nette zalmkleurige 2 en 2,5 zitsbank nog in zeer goede staat. Aangezien het overbodig is geworden moet deze snel weg. Apart: 2 zitsbank voor 100 euro en 2,5 zitsbank 125 euro In totaalprijs 125 euro Lees meer
 • Headline 1

  Adidas Voetbal schoenen Copa Mundial Maat 46,5

  Adidas Voetbal schoenen Copa Mundial Maat 46,5 type 015110 Z.g.a.n. 1 x keer gebruikt te klein gekocht Bieden Lees meer
 • Headline 1

  Dakkapel luxe met Dubbel glas en kunststof kozijn

  Dakkapel luxe met Dubbel glas en kunststof kozijn Te koop zeer nette geïsoleerde dakkapel voor zien van dubbel glas en kunststof WERU kozijnen met draai/kiep ramen Hellingshoek 38/40 graden en 9 jaar oud 2.50 m binnenmaat en 2.78 buitenmaat zonder de dubbele boeidelen Dakkapel is inclusief 2 nieuwe vliegenhorren en rolluiken Dakkapel is gedemonteerd en kan per direct opgehaald worden ( gaat weg i.v.m. plaatsing nieuwe grotere dakkapel ) en is in goede staat en is van binnen helemaal gestript. En wordt met heftruck op aanhanger geplaatst Aanschaf waarde ca. € 4,00,00 Bieden en Ophalen in Kessel Lees meer

Laatste reacties