LEZING DOOR LEO VERHART OVER DE NOORMANNEN IN LIMBURG


Op dinsdag 17 september houdt Leo Verhart vanaf 19.30 uur in het Heemkundemuseum in Sint Odiliënberg een lezing met als titel De Noormannen in Limburg. Aanmelden kan uitsluitend via lezingen@roerstreekmuseum.nl. Deelname kost € 3,00; voor leden van de Heemkundevereniging is de toegang gratis.
In Limburg zouden Noormannen plunderend hebben rondgetrokken en zelfs in 882 een winterkamp hebben gehad bij Asselt. Dat is te lezen in historische bronnen en zou archeologisch zijn aangetoond door archeoloog J. H. Holwerda. Hij voerde in 1928-1929 opgravingen uit bij het kerkje van Asselt en vond daar sporen van het winterkamp. Inmiddels zijn we bijna honderd jaar verder en zijn de resultaten van die opgravingen opnieuw tegen het licht gehouden. Helaas is er van die Noormannen geen spoor gevonden.
Hoe heeft dat zo kunnen komen, waarom werd men op het verkeerde spoor gezet en waar waren die Noormannen dan wel? Allemaal vragen, waar Leo Verhart antwoorden op probeert te geven. Hij is oud-conservator van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en werkt aan een biografie over archeoloog Holwerda.
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties