Algemeen

Sluiting woning Sint Odilienberg na hennepvondst


Donderdag 3 januari is op last van burgemeester Monique de Boer van de gemeente Roerdalen een woning gesloten aan de Bernhardlaan in Sint Odilienberg. De sluiting van het pand is voor de duur van drie maanden. In de tuin van de woning trof de politie een ondergrondse hennepkwekerij aan met 61 hennepplanten.

De sluiting van het pand is op grond van de Opiumwet. Gelet op de aangetroffen hoeveelheid hennep is het aannemelijk dat de drugs bestemd waren voor verkoop, aflevering of verstrekking.

Gevaar openbare orde en veiligheid
De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde, veiligheid en het woon- en leefklimaat. De aanwezigheid van drugs kan leiden tot onveiligheid voor omwonenden. Onveiligheid door overlast, brandgevaar en de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om dit te voorkomen, is het pand tot 3 april 2019 gesloten.

Strenger beleid
De burgemeester nam het besluit op grond van het zogenaamde Damoclesbeleid. Waar eerder bij een drugvondst met een waarschuwing werd volstaan, wordt nu meteen overgegaan tot sluiting van een woning.
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties