ZOMERFESTIVAL OP KASTEEL MONTFORT

Zondag 4 augustus vond op kasteel Montfort voor de tweede keer het zomerfestival plaats. De kasteelpoort opende om 11 uur voor een gevarieerd programma voor jong en oud. Naast bezichtiging van het kasteel, al dan niet onder begeleiding van een van de kasteelgidsen, waren er leden van de Vereniging voor Levende Geschiedenis Limburg te gast. Zij hadden hun tentenkamp opgeslagen op het noordtalud. Daar konden de  bezoekers zien hoe het leven in de middeleeuwen was.

Er waren prachtige roofvogels te bezichtigen, waarmee ook enkele shows op het slotplein werden gevlogen. Optredens van professor Bombasticus, een middeleeuwse alchemist, die samen met de kinderen proefjes uitvoerde en op zoek ging naar een elixer voor het eeuwige leven. Vanaf de eeuwenoude waterput startten rondleidingen, terwijl in de achthoekige toren kinderen heerlijk kunnen spelen met fraaie oud-hollandse spellen. In de Groote Kelre kunnen kinderen heerlijk konden knutselen, waaronder het ontwerpen van een eigen familiewapen, terwijl in het Jachtslot een bloemist aan het werk was.

Op het panoramaterras kon, in zomerse sferen genoten worden van heerlijke dranken en lekker eten, maar vooral ook van de gezellige muziek van Kai en Aimee. Bezoekers konden deelnemen aan demonstraties Zumba-dance onder het genot van onze eigen kasteelwijn, waarvan de wijnranken in de kasteeltuin staan. Kortom: een lekker gevarieerd programma.

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties